Yogalæreruddannelse

Med løbende optag – så du kan starte, når det passer dig!

Yogalæreruddannelsen er for alle, der kunne tænke sig at dykke dybere ind i yogaens univers. Måske overvejer du at arbejde som yogainstruktør, eller måske er du fysioterapeut, idrætslærer på en skole eller frivillig i en sportsklub, hvor du gerne vil bidrage med gode strækøvelser, åndedrætsøvelser og større kropsbevidsthed, eller på anden måde bruge elementer fra yogaen i dit arbejde.

På yogalæreruddannelsen får du en grundig introduktion til yogaens principper. Vi arbejder med smidighed, styrke og afspænding. Og du får mulighed for at opbygge din egen værktøjskasse med yogaøvelser i alle tre kategorier. Yoga er en af de bevægelsesformer, der både arbejder med den indre og ydre krop samt sindet. Vi kommer derfor også rundt om åndedræt og meditation.

Det praktiske

Uddannelsen består af 7 moduler samt et anatomikursus. Sammenlagt giver det 200 timers undervisning, som afsluttes med en eksamen. Det vil være muligt at holde pause og vente med et modul til det kommer igen. Du kan dog kun gå til eksamen, når alle moduler samt anatomikurset er fuldført.

Undervisningen foregår i salen hos Frederiksberg have Yoga tirsdage fra kl. 14-17 og søndage fra kl. 12-15 (dog ikke i skolernes ferier). Du har fri adgang til alle skolens hold i den tid, du er på uddannelsen.

Prisen for yogalæreruddannelsen er 28.000,- + 4.000,- for anatomikurset. Dertil kommer mindre udgifter til køb af bøger og andet undervisningsmateriale samt eksamen. Du kan betale i rater à 4.000,-. Betalingen skal falde før start på et nyt modul.

Der er løbende optag på yogalæreruddannelsen. Det vil sige, at du kan starte, når det passer dig. Eller måske er du kun interesseret i at tage enkelte moduler og ikke hele uddannelsen, det er også en mulighed, og hvert modul koster 4.000,-.

Bliv en god yogalærer

For os på Frederiksberg Have Yoga er en god yogalærer en, der kan kommunikere yogaen til sine elever og en, der ser sine elever. Ser deres behov og finder øvelser, der matcher de behov. En god yogalærer ser, hvis en elev har skæv ryg, skæve knæ eller spændte skuldre. En god yogalærer skal også kunne ”læse” stemningen i lokalet og vurdere, om det er i dag, eleverne trænger til at få sved på panden, eller om de trænger til rolig og dyb yoga. Det er ikke nok at være rigtig god til yoga selv, man skal også kunne arbejde med sine elever, så de får en god yogaoplevelse.

Vi kommer til at arbejde rigtig meget med at kigge på kroppe. Finde skævheder og årsager til øm ryg eller nakkesmerter og lignende. Vores egne kroppe er udgangspunktet for dette arbejde.

Hvad vil det sige at blive yogalærer?

Det er en personlig rejse at blive yogalærer. Gennem kroppen får man adgang til følelser, man måske ikke har mærket før eller følelser, der har været gemt af vejen. Det skaber rig mulighed for at lære sig selv at kende på en ny måde. Blive mere opmærksom på sig selv og måske også bedre til at forstå sig selv. Det er en naturlig del af yogaen, at man bliver opmærksom på, hvad de fysiske øvelser gør ved sindet og følelserne. Kun ved at kende det fra os selv kan vi forstå, hvad det er for en oplevelse, vi giver vores elever.

Du behøver ikke at have dyrket yoga, før du starter her. Vi har tiden til, at du kan lære og udvikle dig. Du skal blot have interessen for yoga.

Anatomi – Aktiv Anatomi

Vi er så heldige, at vores anatomilærer også er yogalærer, og derfor vil en del af anatomikurset bestå af : Aktiv Anatomi, hvor vi bruger yogastillingerne som udgangspunkt for at lære anatomien. Det gør anatomiundervisningen sjovere, og så bliver det nemmere at omsætte den anatomiske viden til konkret undervisning.

Anatomikurset kan tages som en del af yogalæreruddannelsen eller separat. Er du eksempelvis allerede yogalærer, men mangler anatomien vil kurset her være velegnet. Har du en uddannelse, hvor anatomi allerede er velkendt for dig, kan du få lov at springe anatomien over. Men det kan også meget vel være, at du kan have gavn af den Aktive Anatomi.

Hvis du har spørgsmål, kontakt da Pia Olsen på telefon 22 79 37 16 eller send en mail til pia@citat.dk