Yogalæreruddannelse

YogaBasis

YogaBasis er for dig, der kunne tænke dig at dykke dybere ind i yogaens univers. Måske overvejer du at uddanne dig til yogainstruktør, eller du er måske fysioterapeut, idrætslærer på en skole eller frivillig i en sportsklub, hvor du gerne vil bidrage med gode strækøvelser, åndedrætsøvelser og større kropsbevidsthed, eller på anden måde bruge elementer fra yogaen i dit arbejde.

På YogaBasis får du en grundig introduktion til yogaens principper. Vi arbejder med smidighed, styrke og afspænding. Og du får mulighed for at opbygge din egen værktøjskasse med yogaøvelser i alle tre kategorier.

Yoga er en af de bevægelsesformer, der både arbejder med den indre og ydre krop samt sindet. Vi kommer derfor også rundt om åndedræt og meditation.

Kurset består af 3 moduler, der hver strækker sig over 2 måneder, det vil sige i alt 6 måneder med samlet 70 timers yogaundervisning. Undervisningen foregår tirsdage fra kl. 14-17 eller søndage fra kl. 12-15. Og du har fri adgang til alle skolens hold i den tid, du er på uddannelsen. Efter de 6 måneder får du et kursusbevis som afslutning.

Prisen for YogaBasis er 12.000 kr. som betales ved tilmelding.

Der er løbende optag på YogaBasis.

Fortsæt og bliv yogalærer

Hvis du efter de 6 måneder er blevet så vild med yoga, at du kunne tænke dig at blive yogalærer, kan du vælge at fortsætte på uddannelsen og tage yderligere 4 moduler samt anatomi. Det vil sammenlagt give dig 200 timers uddannelse, som afsluttes med en eksamen.

Det vil være muligt at holde pause og vente med et modul til det kommer igen. Du kan dog kun gå til eksamen, når alle moduler samt anatomikurset er fuldført. Prisen pr. modul er 4000 kr. som betales en måned inden hver modulstart.

Undervisningen på yogalæreruddannelsen foregår også på tirsdage kl. 14-17 eller søndage kl. 12-15, og enkelte lørdage vil også blive taget i brug.

Der er løbende optag på Yogalæreruddannelsen.

Bliv en god yogalærer

For os på Frederiksberg Have Yoga er en god yogalærer en, der kan kommunikere yogaen til sine elever og en, der ser sine elever. Ser deres behov og finder de øvelser, der matcher de behov. En god yogalærer ser, hvis en elev har skæv ryg, skæve knæ eller spændte skuldre. En god yogalærer skal også kunne ”læse” stemningen i lokalet og vurdere, om det er i dag, eleverne trænger til at få sved på panden, eller om de trænger til rolig og dyb yoga. Det er ikke nok at være rigtig god til yoga selv, man skal også kunne arbejde med sine elever, så de får en god yogaoplevelse.

Vi kommer til at arbejde rigtig meget med at kigge på kroppe. Finde skævheder og årsager til øm ryg eller nakkesmerter og lignende. Vores egne kroppe er udgangspunktet for dette arbejde.

Hvad vil det sige at blive yogalærer?

Det er en personlig rejse at blive yogalærer. Gennem kroppen får man adgang til følelser, man måske ikke har mærket før eller følelser, der har været gemt af vejen. Det skaber rig mulighed for at lære sig selv at kende på en ny måde. Blive mere opmærksom på sig selv og måske også bedre til at forstå sig selv. Det er en naturlig del af yogaen, at man bliver opmærksom på, hvad de fysiske øvelser gør ved sindet og følelserne. Kun ved at kende det fra os selv kan vi forstå, hvad det er for en oplevelse, vi giver vores elever.

Du behøver ikke at have dyrket yoga, før du starter her. Vi har tiden til, at du kan lære og udvikle dig. Du skal blot have interessen for yoga.

PROGRAM – YogaBasis & Yogalæreruddannelse 2019/2020

OBS! Der er løbende optag på både YogaBasis og Yogalæreruddannelsen.

1. modul: August og september 2019:

YogaBasis. Her introduceres yogaens grundprincipper. Vi kommer blandt andet igennem: Foroverbøjninger, bagoverbøjninger, drejeøvelser.

2. modul: Oktober og november 2019:

YogaBasis. I dette modul fokuserer vi på skuldre, nakke og ryg. Og vi vil blandt andet komme ind på genoptræning af ryg samt kontoryoga.

3. modul: Januar og februar 2020:

YogaBasis. Hvad er det yoga kan? Hvad har yoga gjort for os? Og hvad vil vi gerne give videre? Et modul hvor vi går dybere ind i yogaen og arbejder med at afklare vores egen rolle som lærer og yogaudøver.

Fortsæt på Yogalæreruddannelsen:

4. modul: Marts og april 2020:

Yogaterapi. Vi lærer at helbrede og forebygge med yoga. Og vi vil blandt andet komme ind på hormonyoga.

5. modul: Maj og juni 2020:

Restorativ yoga, afspænding, meditation. I dette modul vil du blandt andet blive præsenteret for yin yoga og andre afspændingsmetoder.

6. modul: August og september 2020:

Yoga for børn og teenagere. Det kræver noget særligt at undervise børn og teenagere. I dette modul bliver I introduceret til feltet. Og I bliver også introduceret til gravidyoga og efterfødselsyoga.

7. modul: Oktober og november 2020:

Yoga målrettet særlige kropsdele: Fødder, ansigt, øjne, samt repetition.

Anatomi – Aktiv Anatomi

Vi er så heldige, at vores anatomilærer også er yogalærer, og derfor vil en del af anatomikurset bestå af : Aktiv Anatomi, hvor vi bruger yogastillingerne som udgangspunkt for at lære anatomien. Det gør anatomiundervisningen sjovere, og så bliver det nemmere at omsætte den anatomiske viden til konkret undervisning.

Anatomikurset kan tages som en del af yogalæreruddannelsen eller separat. Er du eksempelvis allerede yogalærer, men mangler anatomien vil kurset her være velegnet. Har du en uddannelse, hvor anatomi allerede er velkendt for dig, kan du få lov at springe anatomien over. Men det kan også meget vel være at du kan have gavn af den Aktive Anatomi.

Hvis du har spørgsmål, kontakt da endelig Pia Olsen på telefon: 22 79 37 16 eller mail: pia@citat.dk